Вчені-генетики провели дослідження у рамках програми "1000 геномів" та виявили, що на раціон людини впливає її історичне походження. Виявляється, що вегетаріанці відмовляються від їжі тваринного походження через специфічну структуру ДНК.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа інформацією Molecular Biology and Evolution, історично склалося так, що народи Азії та Африки менше споживають м'яса. Європеоїдна раса є м'ясоїдною, а північні народи схильні до споживання риби через холодний клімат та близькість до океану.
Виявляється, що усі три типи людей мають власну структуру генів. У травоїдних в геномі є невелика вставка з усього 22 "букв"-нуклеотидів, яка відсутня у м'ясоїдів і рибоїдів. Таким чином, порушення раціону без м'яса може призвести організм до хвороби.
Читайте також: Українські вегетаріанці написали оду свині
Нещодавно британські дослідники провели опитування та виявили, що третина вегетаріанців таки споживає м'ясо по п'яні. Американське авторитетне видання GQ назвало вегетаріанський бургер найсмачнішим у світі.