Група британських дослідників з Агентства з харчових стандартів після серії аналізів прийшла до висновку, що їжа, підсмажена до хрусткої скоринки, може спровокувати онкологію.

Як повідомляє портал "НеБолей", дослідження показали, що картоплю і хліб можна смажити тільки до золотистої скоринки: коричневий колір вже говорить про підвищений вміст акриламіду - з'єднання, що здатне спровокувати рак.

Читайте також: Які продукти рятують від онкології

Вчені провели досліди над тваринами і з'ясували, що акриламід порушує структуру ДНК і провокує розвиток ракових пухлин. Найвищу продуктивність акриламіду вчені зафіксували в продуктах з високим рівнем крохмалю, для приготування яких потрібна температура вище 120 градусів: в цьому списку на перших позиціях картопля і борошняні вироби.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як в Німеччині недобросовісний аптекар наживався на онкохворих.

Популярні новини зараз
Воду з-під крана пити не можна: українців суворо попередили щодо якості Кардинальні зміни у мобілізації: торкнеться навіть заброньованих Перевірятимуть усіх - і людей, і автомобілі: СБУ розгорнула масштабні перевірки "Зупинить жінка": екстрасенс побачила завершення війни в Україні
Показати ще