Група британських дослідників з Агентства з харчових стандартів після серії аналізів прийшла до висновку, що їжа, підсмажена до хрусткої скоринки, може спровокувати онкологію.

Як повідомляє портал "НеБолей", дослідження показали, що картоплю і хліб можна смажити тільки до золотистої скоринки: коричневий колір вже говорить про підвищений вміст акриламіду - з'єднання, що здатне спровокувати рак.

Читайте також: Які продукти рятують від онкології

Вчені провели досліди над тваринами і з'ясували, що акриламід порушує структуру ДНК і провокує розвиток ракових пухлин. Найвищу продуктивність акриламіду вчені зафіксували в продуктах з високим рівнем крохмалю, для приготування яких потрібна температура вище 120 градусів: в цьому списку на перших позиціях картопля і борошняні вироби.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як в Німеччині недобросовісний аптекар наживався на онкохворих.

Популярні новини зараз
Не купуйте ці 3 популярні консерви навіть по акції: продавчиня розкрила небезпечні секрети магазинів Через 10 днів можуть припинити виплати: Пенсійний фонд оголосив важливе правило Пенсії, лікарняні та субсидії: чи отримають українці соцвиплати у листопаді "Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
Показати ще