Найпопулярнішими продуктами у літню спеку, без сумніву, є морозиво та охолоджені молочні коктейлі. Однак, на думку експертів, саме ці продукти можуть бути дуже небезпечними для організму людини, а інколи навіть спричинити смерть.

За словами лікарів- гастроентерологів, в літній період досить поширеним явищем є отруєння морозивом та молочною продукцією. Більшість покупців цих особливо бажаних літом ласощів не бачать в них ніякої загрози адже морозиво того й називається так, що воно заморожене, а в холодному середовищі бактерії не розмножуються.

Однак, експерти попереджають: якщо морозиво хоч трохи підтануло, а потім його знову помістили в морозилку, - воно вже потенційно небезпечне.

Це пояснюється тим, що морозиво готують пастеризацією молока і вершків, після цього змішують з іншими інгредієнтами і збивають. Далі, згідно ТУ, морозиво потрібно заморожування на кілька днів і лише потім починати фасувати на порції. На цьому етапі ніяких шкідливих бактерій в морозиві нема. Однак, варто морозиву лише трохи підтанути, як спори починають активно множитися. Саме це і може стати причиною отруєння.

Нажаль, не всі продавці, особливо в дрібних магазинах і кіосках, правильно зберігають ці ласощі. Тому, ні в якому разі не можна купувати деформоване або прилипле до стінок морозилки морозиво, попереджають лікарі.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Що стосується молочних коктейлів, то тут небезпека набагато більша. По-перше, ми не бачимо того морозива, з якого їх готуємо і не знаємо, скільки разів воно було розморожене, доки потрапило до коктелю. По-друге, молоко, яке є основою цих напоїв, також становить загрозу, якщо воно простояло на сонці або спеці. Більше того, навіть при температурі+12 через півгодини молоко стає вже небезпечним для здоров'я.

Тому експерти рекомендують відмовитися від покупки молочних коктейлів на вулицях і в кіосках. Краще приготувати цей напій в домашніх умовах – так, принаймні, ви будете впевнені в своїй безпеці.