Вчені з'ясували, що неправильно приготовлений рис несе чималу загрозу організму через виділення токсичних сполук.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТаких висновків дійшли спеціалісти із Північної Ірландії, - пише "sundaynews.info".
Читайте також: Японець до смерті об'ївся рису на конкурсі швидкісної їжі
Експерти встановили, що у цьому, на перший погляд корисному злаку, містяться сполуки миш'яку. Ця речовина потрапляє до зерна разом із пестицидами. Крім того, саме рис може містити вдесятеро більше хімікатів, ніж інші злаки.
Токсична речовина виділяється під час варіння рису з недостатньою кількістю води. Надлишок миш'яку з часом може призводити до появи різних серйозних недуг, у тому числі онкозахворювання, захворювання серцево-судинної системи та хвороби нервової системи.
Достатня кількість води вимиває отруйну речовину, проте недостатні об'єми води, навпаки, сприяють накопиченню в рису миш'яку.
Щоб убезпечити себе та вживати тільки безпечний рис, варто замочувати його на ніч та варити у співвідношенні 1:5.
Як виявилося, з Китаю експортують пластиковий рис. Він не повністю синтетичний, в його складі можна виявити картопляний крохмаль. Інформаційний портал "Знай.ua" зібрав поради, як в домашніх умовах перевірити якість рису.