Молочні продукти люблять дорослі та діти. Однак не всі знають, чи корисно кип'ятити молоко, вживати продукт у поєднанні з медом і купувати фермерський варіант.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПортал 4mama розвінчав міфи про молоко.
Міф 1. Кисле молоко корисне
Неправда. Сквашування корисне тільки за використання ультрапастеризованого молока. Саморобний кефір з інших видів продукту може нагородити кишковою паличкою.
Міф 2. У кип'яченому молоці немає бактерій
Правда. Кип'ятіння - відмінний спосіб знезараження. Однак у такому випадку і корисних речовин у молоці не буде - кальцій залишиться на стінках каструлі.
Міф 3. Наситити організм кальцієм допоможе молоко
Правда. Однак для засвоєння кальцію потрібен білок. Якщо ви купуєте знежирене молоко, ваш організм не отримує цей мікроелемент. З сиру, сиру, йогурту і жирного молока організму найлегше добути необхідний кальцій.
Міф 4. Фермерське молоко - найсмачніше і найкорисніше
Правда. Фермерське молоко 2 години залишається стерильним через вміст у ньому натуральних бактерицидних речовин, що виробляються у коров'ячому вимені. Але варто відзначити, що у розливне молоко легко можуть потрапити бактерії із тари, в якій воно зберігається. І навіть пастеризація молока на заводі при температурі 76-78 градусів зберігає більшу частину корисних речовин і мікроелементів, які є у сирому продукті.
Читайте також: Материнське молоко впливає на інтелект дитини
Як правильно пити молоко:
1. За один раз дорослій людині не рекомендується випивати більше 300 мл молока.
2. Молоко смачно і корисно вживати зі спеціями, наприклад, у поєднанні з куркумою, кардамоном, корицею і мускатним горіхом.
3. Мед у жодному разі не можна додавати у гаряче молоко. Справа в тому, що мед при нагріванні до 40 градусів Цельсія виділяє небезпечні для здоров'я токсини.
4. Холодне молоко може стати причиною появи застуди, а також подразнює слизову шлунка. Оптимальна температура - до 30 градусів Цельсія.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", винахідники будуть виробляти молоко без корів.