Регулярне вживання яблучного соку в помірних дозах зміцнює імунітет, нормалізує роботу організму та покращує роботу серцево-судинної системи. Такі висновки зробили фахівці з Міністерства сільського господарства США.

У ході досліджень науковці вивчили 175 зразків яблучного соку з плодів, що ростуть в дванадцяти регіонах Землі. Найбільш цінними сполуками, що входять до складу яблучного соку, вони назвали поліфеноли, передає "Хроніка.інфо" з посиланням на HealthyLiving.

Вчені стверджують, що сік з яблук містить в собі органічні кислоти, які ефективно допомагають зміцнити імунітет і протистояти вірусам, мінерали калій і магній, які беруть участь в роботі серцево-судинної системи, а також важливі для обміну рідини в організмі і головного мозку. Але особливу користь приносять містяться в яблучному соку поліфеноли.

Останні "переходять" з плодів у сік в кількості не менше 80%. Медики наголошують, що ці речовини нормалізують роботу практично всіх органів і систем людини: захищають від зовнішніх шкідливих впливів, протистоять старінню, допомагають боротися з алергіями, знижують тиск, апетит і нормалізують травлення.

Читайте також: Холодний душ і апельсиновий сік допоможуть прокинутись без кави

Популярні новини зараз
Через аномальну погоду Україна залишиться без популярного фрукту Цивільних братимуть до війська без мобілізації: залучать ТЦК та рекрутингові центри Стаж, середня зарплата та мінімалка: які сюрпризи готує пенсійна система у 2025 році Не субсидія і не пільги: українці отримають окрему допомогу на комуналку
Показати ще

Фахівці назвали найбільш корисні властивості яблучного соку для організму людини. По-перше, яблучний сік запобігає захворюванням товстого кишечника, за умови, що вживається сік з м'якоттю. По-друге, напій підсилює профілактику ракових захворювань легенів, товстої кишки, порожнини рота, гортані, молочної залози, яєчників і нирок. По-третє, сік з яблук захищає від захворювань серцево-судинної системи. Крім того він виводить з організму важкі метали і допомагає запобігти захворюванням головного мозку.