І культура, і етикет, і смаки - всюди все різне.

Ямайка
Кава з апельсином. Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Тому не дивно, що традиційну ямайську каву готують, додаючи в неї цей міцний алкогольний напій.

Туреччина
Кава з часником і медом - популярний напій в Туреччині. Ця кава ще називається "Рецепт старого мавра".

Сенегал
Кава Тоуб. Під час обсмажування цієї кави додаються зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайна фільтрована каву.

Німеччина
Кава Фарисей. Цей напій винайшли в Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під пишною шапкою зі збитих вершків в каві "ховається" пристойна порція рому.

Греція
Кава Фраппе. Кава, морозиво, молоко і крижана вода - ось інгредієнти смачного frappé.

Гонконг
Кава з чаєм. Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка! Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шота кави.

Марокко
Кава зі спеціями. Суміш спецій: насіння кунжуту, чорного перцю і мускатного горіха перемелюється з кавовими бобами, і виходить дійсно сильний напій.

Іспанія
Кава Бонбон. Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.

Італія
Еспрессо по-римському. Еспрессо з часточкою лимона, причому перед вживанням лимон треба розчавити ложечкою об стінки або дно горнятка.

Фінляндія
Лапландська кава. У горнятко спочатку кладуть лапландський сир, потім заливають каву.

В'єтнам
Яєчна кава. В основі рецепта - яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.

Як повідомляв сайт znaj.ua, існує 4 способи покращити смак улюбленої кави.