Мер Чернівців Роман Клічук розкрив деталі скандалу з представниками футбольного клубу "Буковина", які звинуватили міську раду і відмові підтримувати спорт.

Свою версію очільник міста написав на своїй сторінці в Instagram.

"Мова зайшла про підтримку клубу, а якщо точніше – про фінансову підтримку з бюджету громади. Клубу потрібно 6 мільйонів гривень. З коштів громади скромно просять 2.

Я не відмовив у розгляді цього прохання, але попросив для початку провести фінансовий аудит діяльності клубу. Цю пропозицію підтримали присутні на зустрічі підприємці, які і раніше допомагали ФСК "Буковина", і готові допомагати в подальшому. Приміром, підприємець та меценат, колишній президент ФСК "Буковина", депутат Чернівецької міської ради Сергій Гринюк висловив свою підтримку розвитку клубу, але при цьому також зауважив, що непогано було б побачити конкретну стратегію розвитку і планування фінансових витрат., - пише Клічук.

Та реакція президента ФСК "Буковина" Вадима Заяця на наші цілком логічні прохання виявилась дуже дивною: він не лише проігнорував питання аудиту, а й взагалі раптом почав заявляти, що напише заяву про складання повноважень. Далі ще цікавіше: на сторінці клубу у ФБ з’являється доволі злостивий пасквіль про те, як міський голова та підприємці, мовляв, не хочуть допомагати розвивати чернівецький футбол", - написав мер Чернівців.

Очільник міста зазначив, що у цьому питанні має взяти участь і громадськість, аби вирішити, як правильно вчинити.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

скріншот: Instagram Романа Клічука

скріншот: Instagram Романа Клічука

скріншот: Instagram Романа Клічука

скріншот: Instagram Романа Клічука

скріншот: Instagram Романа Клічука

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Разом з тим підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.