Величезна рука синього кольору, що була привезена в рамках проекту «Moving Monuments» в Дніпро з Миколаєва і встановлена біля театру опери та балету, залишає місто.

Про це кореспондент Дніпровської панорами дізнався на місці подій.

В рамках проекту "Moving Monuments", який організувало румунське посольство, арт-об'єкт подорожує різними містами України. Так, у 2018 році “Синя рука” перебувала в Києві, викликавши бурхливу реакцію в соц.мережах серед жителів столиці. У серпні 2019 року її перевезли до Миколаєва, і в кінці кінців — у Дніпро.

Тепер же, відомий арт-об'єкт залишає Дніпро.

Організаторами планувалося, що арт-об'єкт простоїть в Дніпрі всього 3 місяці, а потім продовжить подорож по світу в рамках проекту «Moving Monuments».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак «Синя рука» затрималася в Дніпрі значно довше запланованого часу, хоча неодноразово ставала жертвою вандалів. Тепер же арт-об'єкт переїжджає в нове місце.

Варто згадати, що більше сотні років тому, 28 липня 1914 року почалася Перша світова війна. Хоч Катеринослав (Дніпро) і не був основним плацдармом для бойових дій, жителі все ж від війни постраждали. На сайті Південного методистського університету, Даллас, США, в бібліотеці опинилися скани німецького фотоальбому 1918 року, відзняті в Катеринославській губернії.

Також, в Дніпрі на лівому березі невідомі розмалювали припарковану машину брудом. Відповідними кадрами поділилися користувачі мережі Facebook-спільноті "Райончик".

Повідомляється, що в Дніпрі на вулиці Гулі Корольової невідомі розмалювали білий Volkswagen брудом. Жителі сусідніх будинків виявили знахідку і опублікували кілька фото в соціальних мережах. На знімках можна побачити, як на білосніжному автомобілі з'явилися малюнки, відбитки долонь і нерозбірливі написи.

Як повідомляв портал Знай.uа у мережі з'явилися кілька фотографій, які розповідають про культурне минуле Дніпра.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Кривому Розі відкрили безкоштовні уроки танців для пенсіонерів.

Також Знай.uа писав, що в одному з дитячих садочків Дніпра незабаром з'явиться казковий будиночок – хатинка на курячих ніжках.