У Росії в Казачинско-Ленському районі Іркутської області сталася моторошна авіакатастрофа. Вертоліт з людьми на борту, який до цього довго не виходив на зв'язок, був знайдений розбитим. Про це повідомляє Politeka.

Як стало відомо, в неділю, 3 вересня, вертоліт Мі-8 з екіпажем з трьох осіб перестав виходити на зв'язок під час польоту над Іркутською областю. Повітряний засіб прямував на геологорозвідувальні роботи, проте так і не дісталася до місця призначення.

В понеділок почалися пошуки вертольота. Вранці рятувальникам вдалося знайти місце його краху.

Рятувальники повідомляють, що вертоліт був зруйнований в результаті сильного удару об землю. Серед його уламків знайшли тіла всіх трьох членів екіпажу. Слідів пожежі на місці події не виявлено.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Також відомо, що вертоліт розбився у важкодоступній ущелині, куди рятувальникам довелося добиратися пішки.
До цього повідомляли інформацію про те, що в мережі з'явилися кадри жахливої авіакатастрофи з українцями на борту. У неділю, 2 вересня, в афганській провінції Балх відбулося падіння військового вертольота молдавської компанії Valan International Cargo Charter.

Як повідомив орган цивільної авіації Молдови, вертоліт МІ-8 MTV з реєстраційним номером ER-MHR авіакомпанії Valan International Cargo Charter звалився на землю через деякий час після зльоту з військової бази міста Мазар-і-Шаріф. Катастрофа сталася на території табору "Шахін".

Представник армії Афганістану повідомив, що аварія сталася через технічну несправність.

Також наголошується, що на борту знаходилися три члени екіпажу, громадяни України, і 11 пасажирів, громадяни Афганістану.

За попередніми даними, в результаті трагедії загинуло двоє членів екіпажу і 10 пасажирів.

Нагадаємо, в Алтайському краї (Росія) розбився легкомоторний літак Як-52 – він при заході на посадку. Обидва пілоти загинули.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ханти-Мансійському автономному окрузі в Росії зазнав аварії вертоліт Мі-2. За даними ЗМІ, він впав у болотній місцевості, в результаті чого загинув пілот. Ймовірно, повітряне судно могло бути орендовано для патрулювання нафтопроводу в компанії "Гелікс".

"Знай.uа" писав, представники польської комісії з розслідування авіакатастрофи Ту-154 під Смоленськом у 2010 році, в якій загинув президент республіки польща Лех Качинський, знайшли хімічні сполуки і сліди вибухівки на 107 уламках літака.