У мережі оприлюднені фото з села Перекоп (Армянськ) на півночі окупованого Криму, яке постраждало від викиду отруйних хімікатів з кислотного накопивача заводу "Титан".

Про це повідомляють ЗМІ.

На представлених фотографіях можна бачити, що на вулицях, що знаходяться в безпосередній близькості до кислотного накопивача, практично вимерла рослинність.

Очевидці повідомляють про різкий та їдкий запах, який відчувається в районі катастрофи. На березі кислотного накопивача, згідно зі свідченнями, природа практично померла.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Варто відзначити, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму.

Протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону, на адмінкордоні з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу "Титан".

Зокрема, неподалік від КПВВ "Чаплинка" військовослужбовці зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Прикордонники сповістили про забруднення органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи і евакуювали персонал з небезпечних місць.

У той же час російські ЗМІ повідомили, що роботу заводу "Титан" вирішили зупинити на два тижні. Таке рішення прийняв так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов.

Так. пропагандисти, цитуючи слова Аксенова зазначають, що лише одного разу кількість отруйної речовини у повітрі перевищувала норму.

"Сьогодні вночі ... вперше гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду перевищила норму. Ми вранці провели нараду", - сказав він.

Крім того він розповів, що так звана "кримська влада" прийняла рішеня про перевезення дітей дошкільного та шкільного віку до кримських санаторіїв.

"Прийнято рішення всіх дітей міста Армянська шкільного та дошкільного віку, дошкільного - з мамами ... відправити відпочивати в наші кримські санаторії. Все буде за рахунок держави", - додав Аксьонов і оголосив канікули на два тижні.

При цьому за його словами, підстав для введення режиму надзвичайної ситуації в Армянську немає.

У той же час Росспоживнагляд випустив пам'ятку, в якій забороняє дітям у садочках і школах Армянська гуляти на вулиці. Однак на навчання вони пішли за розкладом 1 вересня відбулися урочисті лінійки.

У свою чергу жителі Армянська розповідають, що кожного ранку іржа повністю покриває меблі у середині будинків містян. Більше того викид хімікатів негативно вплинув на здоров"я жителів кримського містаю. Так, вони відзначають, що значно стало важче дихати.

"Нічого не змінилося за цей тиждень. Щоранку встаємо і дивимося, як іржа покрила нашу меблі на кухні, як потемніли ворота. Дихати буває дуже важко. Наші сусіди вже поїхали разом з дітьми, сказали не повернуться, поки ситуація не зміниться. Нам їхати нікуди, та й працюємо тут", - розповідає місцева жителька.

Чому північ Криму покрився іржею?

Нагадаємо, окупанти стрімко перетворюють Крим на другий Чорнобиль.

Як повідомляв "Знай.ua", свинство російських туристів жахнуло кримчан.

Також "Знай.ua" писав, що розкритий вбивчий план Путіна по Криму.