У неділю, 9 вересня, по всій території Російської Федерації пройшли акції протесту проти пенсійної реформи, які були анонсовані політиком від опозиції Олексієм Навальним. Арештовані не менш 839 тих, хто вийшов на мітинг, зазначає правозахисна організація ОВС-Інфо.

Виходячи з повідомлення, найбільша кількість затриманих у Санкт-Петербурзі - 391 особа. У Єкатеринбурзі затримали 129 протестуючих, в Краснодарі - 60, в Пермі - 48, в Москві -36.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

під час антиурядової акції протесту в Пітері поліція зловила і заарештувала неповнолітнього хлопчика. "У Петербурзі на акції протесту затриманий особливо небезпечний державний злочинець", - написав у своєму Facebook російський блогер Рустем Адагамов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російський політик Володимир Жириновський під час протестів у Петербурзі нападав на людей, які виступали з критикою проти нього, деякі навіть постраждали від рук одіозного політика. Жириновський погрожував активістам тюремними арештами і кривавими сутичками. Стоячи за спинами охорони, політик викрикував образи на адресу присутніх, а після того, як одного з активістів повалили на землю, почав сам бити чоловіка.

Раніше Знай.UA повідомляв про причини, чому почастішали нападки на національну поліцію з боку "громадських активістів". Серед перерахованих випадків, згадувалися Справа Гандзюк, яку в Херсоні невідомий облив кислотою. Жінка потрапила до реанімації з серйозними опіками. "Правозахисники" побачили в цьому привід, щоб звинуватити в організації атаки на радника мера керівництво Нацполиции в Херсоні. А також справа про "замах" на Шабуніна.

Також Знай.UA писав про те, що соратник Навального потрапив у реанімацію з проломленою головою. Його стан відзначається, як важкий. Жертвою став Петро Офіцерів, бізнесмен і однодумець Навального.