У неділю, 9 вересня, в Москві відбувся єдиний день голосування, в ході якого обирали нового градоначальника. За підсумками крісло мера знову зайняв Сергій Собянін, але в 2018 році москвичі встановили новий антирекорд.

Як повідомляють російські ЗМІ, статистика виглядала вкрай позитивно: із 82% протоколів виборчих комісій Собянін отримав 82,48% голосів, але при цьому вибрати нового главу з'явилися тільки 30,36% жителів російської столиці. Минулого разу, у 2013 році, Собянін отримав 51,37% голосів, при тому що поставити галочку в бюлетені прийшли лише 32,03%.

У телефонній розмові кремлівський засідатель Володимир Путін привітав Собяніна з перемогою на виборах ще до того, як офіційно закінчився підрахунок голосів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відзначимо, 9 вересня відбувся єдиний день голосування в Росії. Вибори регіонального і місцевого рівнів, а також довибори у Держдуму проводилися у 80 із 85 суб'єктів. Прямі губернаторські вибори відбулися в 22 регіонах. Вибори в регіональні парламенти пройшли у 16 російських регіонах.

Правляча партія "Єдина Росія" показала несподівано погані результати на виборах.

Переплутали дитину з Гітлером

Під час антиурядової акції протесту в Санкт-Петербурзі копи схопили неповнолітнього хлопчика.

"У Петербурзі на акції протесту затримано особливо небезпечного державного злочинця", - прокоментував дії силовиків у своєму Facebook російський блогер Рустем Адагамов.

Нагадаємо, в Росії почалися масові арешти прихильників Навального.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", перед акцією проти підвищення пенсійного віку поліція затримувала протестувальників.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що цербери Путіна почали кривавий спектакль, жорстке відео.