У Херсоні від ботулізму помер 47-річний чоловік. Причиною став з'їдений в'ялений солоний лящ, якого напередодні приніс з риболовлі сам чоловік. Така інформація стала відома від ТСН.


Зранку пара відчула, що щось не так, ввечері вони потрапили в інфекційне відділення лікарні. Чоловік і дружина були у важкому стані. Чоловіка врятувати не змогли, жінка на даний момент знаходиться в реанімації, боротьбою за її життя займаються лікарі. Основна проблема – у Херсоні немає сироватки від ботулізму. Для кожного хворого окремо, коли часу практично не залишається, потрібно привозити ліки з Москви, зазначають лікарі.


"У нас це вже не в перший раз. Найчастіше рідні з Києва, вони їдуть до Обухова, до поїзда привозять, а сироватка потім до нас вже приїжджає. Суть в тому, що сироватка починає діяти протягом двох годин. Через те, що хворі перебувають у важкому стані, час грає величезну роль. Ми щороку відправляємо заявки, щоб ця сироватка перебувала у нас", - говорить головний експерт з інфекційних захворювань департаменту охорони здоров'я Сергій Панкратов.


Нагадаємо, раніше стало відомо про існування смертельних хвороб у минулому, які зникли з земної кулі, але згубили безліч людей. Серед них, крім прокази, хвороб серця, грибка і чуми, є ще страшніші речі. Такі як: скляна плоть, фосфорна щелепа, зелена шкіра і зуби, які вибухають.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще


Раніше Знай.UA повідомляв, що українців попередили про початок страшної епідемії. Так, вже зафіксовано близько 5 випадків захворювання серйозним недугом – дифтерію. Інфекціоністи зазначили, що не за горами старт нового сплеску хвороби. Проблема активного поширення хвороби полягає у відсутності вакцинації або її очаковости.


Також Знай.UA писав про те, що лікарі передбачили старт потужної епідемії в Україні в жовтні. Передбачається, що завершиться вона лише в травні 2019 року.