На 90-му році життя помер екс-прем'єр-міністр України Віталій Масол. Він очолював український уряд двічі (1987−1990, 1994−1995 рр.) Про це пишуть українські ЗМІ.

Народився 14 листопада 1928 року в селі Олишівка Чернігівської області в родині вчителів.У 1951 закінчив механічний факультет Київського політехнічного інституту за спеціальністю інженер-механік.

У 1987 році був призначений головою Ради Міністрів УРСР.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Проти Масола і його союзоцентристських поглядів активно виступало національно свідоме студентство, організувавши революцію на граніті. В результаті 23 жовтня 1990 ВР України прийняла відставку Масола.

Під час перших вільних виборів навесні 1990 року обраний народним депутатом України.

Після відставки з поста голови Ради Міністрів зосередився на парламентській роботі. Працював у комісії ВР України з питань планування, бюджету, фінансів і цін.

За поданням Президента України Кравчука вдруге затверджений ВР України 16 червня 1994 року на посаді прем'єр-міністра. Подав у відставку в березні 1995.

Прем'єрство Масола припало на складний період трансформації суспільно-політичного ладу, кризи і розвалу єдиного союзного народногосподарського комплексу.

Раніше ми писали про те, що 1 вересня в Києві помер відомий український дисидент Юрій Бадзьо.
Він був українським літературознавцем, публіцистом, суспільно-політичним діячем, учасником національно-демократичного руху в Україні з початку 1960-х років, колишнім політв'язнем.

Літературознавець і ідеолог національно-визвольного руху, він був автором політичного трактату "Право жити" — фундаментального дослідження про нерівноправне становище українського народу в складі СРСР.

Нагадаємо, українського дисидента Юрія Бадзьо не стало на 83-му році життя.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" жителі української столиці запропонували присвоїти одній міській вулиці ім'я американського сенатора Джона Маккейна.

Також раніше портал "Знай.uа" писав про те, що померла відома режисер-документаліст.