Мати політв'язня Кремля Станіслава Клыха передала послання, адресоване її синові Олегу Сенцову, правозахисниці

Марія Томак, яка є координатором медійної ініціативи за права людини, опублікувала в соціальній мережі текст цього листа.


Вона також зазначила, що український режисер не отримав лист до того, як припинив голодування. Вона сподівається, що все ж Сенцов зможе прочитати цей текст, який стане моральною підтримкою. Станіслав Клых просить припинити політв'язня голодувати, якщо той відчуває проблеми зі здоров'ям.

"Якщо у тебе дуже погане здоров'я, я би просив тебе припинити голодування. Смерті ми не потрібні, ти потрібен своїй мамі і дітям. Я тебе не осуджу, якщо ти припиниш голодування, але, тим не менше, розумію, що все це дістало, особливо обіцянки швидкого звільнення в листах, я такі листи теж отримую і це так само дратує, як і тебе, але потрібно розуміти, що люди, які зі всього світу пишуть листи, бажають нам добра", – пише Клых.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще


Також автор листа підкреслив, що після акції Сенцова проблема політв'язнів вийшла на новий рівень і їй стали приділяти більше уваги.


Нагадаємо, раніше правозахисники заявили про тортури Сенцова. Правозахисна організація Amnesty International в Україні відреагувала на лист українського режисера і політв'язня в Росії Олега Сенцова про припинення голодування. Активісти заявили про те, що неприпустимо примусово годувати засудженого.


Як повідомляв портал "Знай.uа" адвокат розповів, чому насправді Сенцов припинив голодування.


"Знай.uа" писал, що Сенцов офіційно припиняє голодування. Український режисер, який став в'язнем Кремля Олег Сенцов і оголосив безстрокове голодування, змушений перервати її після 145 днів. Про це він особисто написав у листі. Активіст припиняє голодування з 6 жовтня. Причиною стали патологічні зміни у внутрішніх органах. Його будуть примусово годувати.