У ніч на середу, 10 жовтня, під Києвом вчинили замах на громадського активіста та координатора організації С14 Сергія Мазура.

Про це стало відомо із повідомлення нардепа Ігоря Луценка, передають ЗМІ.

Вибуховий пристрій кинули в помешкання Сергія Мазура у Борисполі.

"Близько години тому в квартиру мого помічника на громадських засадах Сергія Мазура з організації "Січ" було кинуто вибуховий пристрій. Постраждав батько Сергія. Вибуховою хвилею винесло скло вікна. Імовірно, це була граната чи вибуховий пакет", - розповів Луценко.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Унаслідок замаху батько активіста отримав поранення ніг і втратив багато крові. Сам Мазур в цей час знаходиться в районі Ічні, на Чернігівщині, де зірвалися військові склади.

"Найбільш ймовірна версія - громадська активність Сергія. Так, його зусиллями справа Крисіна була піддана максимальному розголосу ... Вчора якраз загальними нашими зусиллями головний "тітушка" поїхав відбувати покарання в колонію", - повідомив Луценко.

Сам Мазур у Facebook написав, що вибуховою хвилею вибило двері, а поруч з вікном знайшли драбину.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру Сергію Мазуру - координатору націоналістичного руху "С14" - в нападі на поселення ромів в Києві на Лисій горі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції Києва.

"У ході розслідування кримінальної виробництва за фактом нападу на поселення осіб на Лисій горі в Голосіївському районі столиці одному з фігурантів оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - пишуть правоохоронці.


Як писав раніше Знай.ua, суд виніс рішення щодо підозрюваного у погромах табору ромів на Лисій горі у Голосіївському районі Києва координатору С14 Сергію Мазуру. Чоловіка помістили під цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на рішення судді Наталя Чередниченко з Голосіївського суду.


Також Знай.ua писав про те, що у Львові заблокували приміщення суду, вся будівля у диму. Тут зібралися десятки активістів, котрі вимагають винести справедливе на їх думку рішення.