У понеділок, 15 жовтня, в Азовському морі за 58 км від Бердянська Запорізької області стався землетрус, який, на щастя, не приніс істотних руйнувань.

У цьому запевнив заступник директора Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзьора, передає Обозреватель.

"Наслідків ніяких не було, мешканці багатоповерхівок відчули ці коливання, а приватні одно-двоповерхові будинки нічого не відчули. Все ж це дуже далеко було", - розповів Кендзьора.

Також експерт зазначив, що землетруси в цьому районі - часте явище, так як відноситься до краю потужного сейсмоактивного поясу нашої планети, який тягнеться від Азовських островів через все Середземне море на Кавказ і далі на Гіндукуш.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

При цьому Кендзьора додав, що "це великий землетрус, але були й сильніші". Однак і від таких можуть бути значні наслідки.

"Від таких землетрусів може бути багато проблем, включаючи район Кримського моста, там також є великі напруги, і в історичний час відбувалися дуже сильні землетруси в 8-9 балів. Однак землетрус магнітудою 4,7 бали занадто слабкий, щоб щось зруйнувати. Це налякало людей, бо вже давно в цьому місті не було землетрусів із такою магнітудою", - сказав сейсмолог.

Нагадаємо, що ураган «Майкл» продовжує вирувати в південно-східній частині США. Через це на території Штатів спостерігаються сильні дощі, які супроводжуються рвучкими вітрами й повенями. Стихія не вщухає навіть після зниження до рівня тропічного шторму.

Як повідомляв портал Знай.uа, дванадцять чоловік, серед яких британська пара, стали жертвами зливи, яка затопила схід іспанського острова Майорка. Рятувальники шукають восьмирічного хлопчика. Серед загиблих є троє громадян Німеччини і жінка з Нідерландів.

Також портал Знай.uа писав, що більше десяти учнів початкових класів стали жертвами страшної стихії, яка обрушилася на індонезійський острів Суматра: тут природна стихія атакувала школу.