Тривалий період часу корабль морської охорони "Донбас" проекту 205П BG-32 Маріупольського загону морської охорони Держприкордонслужби перебував на ремонті. Нарешті судно повернулося в дію для охорони державного кордону в акваторії Азовського моря.

Цю інформацію повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Відомо, що корабель "Донбас" відновлював та ремонтував Азовський судноремонтний завод, який завоював тендерну перемогу на проведення ремонтних робіт.

"Розуміючи напруженість обстановки в Азовському морі, необхідність якнайшвидшого повернення "Донбасу" на службу, фахівці заводу в стислі терміни провели роботи по модернізації окремих систем і механізмів двигунів корабля, очищення та фарбування корпусу, обслуговування паливних, баластних цистерн і т. п." Держприкордонслужба України

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, у відомстві підкреслили, що в ремонтних роботах активну участь брав екіпаж корабля. Після повернення в український флот корабель ще повинен пройти обов'язкові ходові випробування.

Нагадаємо, в п'ятницу, 19 жовтня, прокуратура Криму на виконання рішення Херсонського міського суду передала Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештоване кримське судно "Норд".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна не зможе провести спільні навчання з блоком НАТО в Азовському морі.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в зв'язку з діями країни агресора в Азовському і Чорному морях ВМС України продумала свій спосіб протистояти противнику.