В Харківській області поліцейські вирішили підставити чоловіка, щоб покращити статистику розкриття злочинів

Як стало відомо з офіційних джерел, вони чоловікові вручили пакет з боєприпасами, а через деякий час прийшли до нього з перевіркою і почали "шити" справу.


Інцидентом зайнялася прокуратура Харківської області, яка розслідує порушення поліцейськими кримінального провадження. Про це повідомляють у прес-службі відомства.


Відповідно до представленого документу, чоловікові, якого хотіли підставити, вручили підозра за фактом незаконного поводження зі зброєю. Як стало відомо пізніше, жертвою правоохоронців став простий сільський житель без постійного заробітку. Неприємна ситуація сталася з ним, коли той повертався з риболовлі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Відомо, що чоловік був на зупинці громадського транспорту, де його і застали поліцейські. Співробітники почали спілкування з загроз. При цьому вони посилалися на те, що чоловік розпивав пляшку пива в громадському місці.


Після цього копи почали робити вигляд, що оформляють на чоловіка протокол і почали на нього тиснути, застосовуючи психологічні прийоми. Чоловік, сам того не бажаючи, був готовий на все. Так, йому вручили сумку з боєприпасами і від'їхали.


Через час вони під'їхали до чоловіка і запротоколювали факт зберігання зброї. Сам потерпілий уточнив, що нічого не підписував. Також він почав наговорювати на самого себе і розповів, що зброю знайшов недалеко від місця, де рибалив. У нього були вилучені боєприпаси, а також всі зафіксували в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Так він і виявився злочинцем.


Справою займеться прокуратура. Також почнуть перевірки в правоохоронних органах за фактом аналогічних схем для поліпшення статистики.


Нагадаємо, ранее в київському супермаркеті грабіжники налагодили схему крадіжок, охорона безсила.


Як повідомляв портал "Знай.uа" осторожно, дикі покидьки: киян масово грабують, засліплюючи газом.