У Великобританії в уряді сталася трагедія. На 57 році життя помер колишній секретар кабінету міністрів і голова державної служби Великобританії Джеремі Хейвуд. Про це з сумом повідомляє місцева преса. Як пише ВВС, життя видатного політика забрав рак.

Прем'єр Великобританії Тереза Мей висловила глибокі співчуття рідним Джеремі Хейвуда і назвала звістку про його смерть надзвичайно сумною новиною. Вона також додала, що він "працював невпинно, щоб служити своїй країні".

Наголошується, що Хейвуд пішов у відставку з посади секретаря кабінету міністрів Великобританії всього кілька тижнів тому, 24 жовтня, у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Джеремі Хейвуд був призначений секретарем британського кабінету міністрів 1 січня 2012 року, а головою державної служби – у вересні 2014 року.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що Тереза Мей відвідала активістку і помічницю мера Херсона, Катерину Гандзюк, яку облили кислотою, за три дні до її смерті. Як стало відомо, після діалогу в столиці України, активісти передали канцлеру Німеччини футболку з символічним написом “Хто замовив Гандзюк?” і лист від громадських організацій з проханням про підтримку.

У відповідь на звернення Меркель передала Катерини Гандзюк найщиріші побажання якнайшвидшого одужання, проте через кілька днів Катерина пішла з життя.

Також нагадаємо, що в Великобританії введена нова державна посада – міністр суїцидів, він же – відповідальний за запобігання самогубствам. Так, було прийнято рішення призначити міністра профілактики самогубств. Такі заходи пов'язані з недофінансуванням даної сфери, що відбивається на показниках і статистикою.

Також ми повідомляли, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей майже досягла угоди про співпрацю з ЄС після Brexit. Це дуже важливий крок для Англії.

Про це повідомляє британське видання The Sunday Times.

Терезі Мей вдалося переконати своїх колег з ЄС піти на поступки. Це дозволить Британії залишитися в митному союзі Євросоюзу.

Дані нові угоди також допоможуть врегулювати протиріччя в питанні співпраці ЄС та Ірландії.

Так, Мей змогла домогтися поступок від Брюсселя з питання збереження країни у складі митного союзу ЄС, який згоден проводити нормативний контроль продукції на фабриках і магазинах.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вірогідним виходом з глухого кута по Brexit є позачергові парламентські вибори. Вони можуть бути проведені вже в листопаді.