Тепла осінь в Україні продовжує встановлювати шокуючі температурні рекорди. Так жовтень 2018 року виявився таким теплим, яким не був за 137 років метеоспостережень. Така інформація надійшла від співробітників Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського. Бабине літо не поспішає відступати. Навіть у листопаді, коли справа поступово схилятися до зими, люди продовжують комфортно відчувати себе в легких пальто і без шапок. У нормі, в цей час вже пора переходити на теплі пуховики, а листопад традиційно вважається місяцем теплих шарфів і настрою, який ісландці називають Глюггаведур (милування негодою з теплим чаєм з підвіконня, будинки). Але намилуватися негодою ми ще встигнемо, а поки – оцініть температурний рекорд.

"Нинішній жовтень у столиці виявився досить сухим і одним з найтепліших за 137 років метеоспостережень", - йдеться в повідомленні.

В середньому, в Україні панувала температура +10,7°С, що вище кліматичної норми на 2,6°C

Найхолодніше було 1 жовтня, коли мінімальна температура опускалася під ранок до +2,4°С, а найтепліше - 17 жовтня, коли максимальна температура досягла після полудня рівне +24,0°. Це був найтепліший день нинішнього "бабиного літа".

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

У середині жовтня побиті 5 температурних рекордів.

У цілому нинішній жовтень посів 9 позицію серед найтепліших в Києві з 1881 року. Найтеплішим залишається жовтень 1935 року, коли середня місячна температура була вище нинішньої на 1,7°С, зазначили в обсерваторії.

Нагадаємо, раніше Знай.иа публікував прогноз погоди на найближчий тиждень. Цього разу прогноз обіцяє бути досить суперечливим. Він цікавий тим, що єдиної погоди для України не буде – країну чекають і люті морози, і літнє тепло. Все залежить від регіону, де ви проживаєте.

Також ми повідомляли про те, яким буде прогноз погоди на листопад. Тактовна осінь дозволить українцям забути про всі свої проблеми.

Холоди прийдуть в Україну повільно, але впевнено. Цей процес буде супроводжуватися поступовим зниженням температури повітря.

Цю інформацію повідомила український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Синоптик прогнозує на найближчі вихідні температуру повітря +12 +13 градусів, а на наступні +9 +10 градусів.

Також Наталка Діденко рекомендує українцям поки не ховатися по нірках, а насолоджуватися поки ще теплої осені. Безумовно, вже почало холодати, але різких перепадів температури не буде, переконана синоптик.