У неділю, 25 листопада, ввечері стало відомо про те, що країна агресор – Росія застосувала зброю в Чорному морі проти українських бронекатерів, підбитий МБАК "Бердянськ". Про це повідомило джерело InfoResist в Міноборони України.

Українські джерела повідомляють, що всі три кораблі ВМС України захоплені, після штурму. Російські військові зараз готуються взяти на абордаж підбитий бронекатер, він втратив хід.

"Росія пустила в хід зброю. Один бронекатер пошкоджено Два бронекатери і рейдовий буксир захоплені. Росіяни взяли їх на буксир і почали буксирування", - повідомило джерело в Міноборони України.

За попередніми даними, поранення отримав один член екіпажу.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Українські військові закрилися в кораблях. На даний момент не відомо відкривали вогонь українські військові.

Пізніше представник президента України в АРК Борис Бабин повідомив, що сили ВМС розгортають засоби допомоги.

Раніше, російські військові кораблі погрожуючи застосуванням зброї зажадали від командирів бронекатерів ВМС України зупинити двигуни машин.

"Командир одного з військових кораблів Росії вийшов на зв'язок з командиром МБАК і зажадав застопорити хід. У разі непокори російські військові обіцяє відкривати вогонь на ураження", — повідомило джерело.

Корабельну групу ВМС переслідують десять кораблів ФСБ Росії та Чорноморського флоту. На одному з кораблів перебуває група спецназу, яка готова брати на абордаж бронекатери і загрожують висадкою.

Дії Росії по відношенню до українським кораблям – це порушення норм статуту ООН і Конвенції ООН з морського права. Про це повідомляє МЗС України, реагуючи на події в Чорному та Азовському морі, опублікованій на сайті відомства в неділю.

Дипломати вважають, що російські судна "неправомірно застосували силу" щодо кораблів ВМС України.

"Такі дії несуть в собі загрозу безпеки всіх держав Чорноморського регіону, а, отже, вимагають чіткої реакції міжнародного співтовариства", — підсумували в МЗС України.

Нагадаємо, у Чорному морі країна-агресор Росія відкрила вогонь і підбила бронекатер "МБАК "Бердянськ" ВМС України. Представник президента України в окупованому Криму Борис Бабин повідомив, що Військово-морські сили України розгортають засоби допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 25 листопада, вранці російський прикордонний корабель протаранив буксир Військово-морських сил (ВМС) України, а в післяобідню пору в Міністерстві оборони України вже заявили про виявлені ударних вертольотах російської армії.

Також "Знай.uа" писав, після провокації прикордонних кораблів РФ в Азовському морі Україні необхідно привести в бойову готовність додаткові сили.