У неділю, 25 листопада, в Чорному морі Росія відкрила вогонь і підбила бронекатер "МБАК "Бердянськ" ВМС України. Стало відомо, що три українських кораблі, які йшли на підмогу суднам у Керченській протоці, після штурму взяли зворотний курс і повертаються у Бердянськ.

За попередніми даними, поранення отримав один член екіпажу.

Українські військові закрилися в кораблях. На даний момент не відомо відкривали вогонь українські військові.

Пізніше представник президента України в АРК Борис Бабин повідомив, що сили ВМС розгортають засоби допомоги.

Раніше, російські військові кораблі погрожуючи застосуванням зброї зажадали від командирів бронекатерів ВМС України зупинити двигуни машин.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
"Командир одного з військових кораблів Росії вийшов на зв'язок з командиром МБАК і зажадав застопорити хід. У разі непокори російські військові обіцяє відкривати вогонь на ураження", — повідомило джерело.

Корабельну групу ВМС переслідують десять кораблів ФСБ Росії та Чорноморського флоту. На одному з кораблів перебуває група спецназу, яка готова брати на абордаж бронекатери і загрожують висадкою.

Дії Росії по відношенню до українським кораблям – це порушення норм статуту ООН і Конвенції ООН з морського права. Про це повідомляє МЗС України, реагуючи на події в Чорному та Азовському морі, опублікованій на сайті відомства в неділю.

Дипломати вважають, що російські судна "неправомірно застосували силу" щодо кораблів ВМС України.

"Такі дії несуть в собі загрозу безпеки всіх держав Чорноморського регіону, а, отже, вимагають чіткої реакції міжнародного співтовариства", — підсумували в МЗС України.

Нагадаємо, у Чорному морі країна-агресор Росія відкрила вогонь і підбила бронекатер "МБАК "Бердянськ" ВМС України. Представник президента України в окупованому Криму Борис Бабин повідомив, що Військово-морські сили України розгортають засоби допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 25 листопада, вранці російський прикордонний корабель протаранив буксир Військово-морських сил (ВМС) України, а в післяобідню пору в Міністерстві оборони України вже заявили про виявлені ударних вертольотах російської армії.

Також "Знай.uа" писав, після провокації прикордонних кораблів РФ в Азовському морі Україні необхідно привести в бойову готовність додаткові сили.