В Ростові-на-Дону суд відклав засідання, на якому планувався розгляд справи українського політв'язня Павла Гриба, повідомив його батько. Рішення було прийнято 12 грудня після того, як здоров'я підсудного раптово погіршилось.

Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав, що у Павла блювота, висока температура тіла і сильні болі в животі, внаслідок чого не відбулося чергове засідання Північно-Кавказького окружного військового суду. Було прийнято рішення про перенесення судового засідання на 21 грудня.

Незважаючи на погане самопочуття ув'язненого, швидка допомога не змогла йому допомогти.

До цього 21 березня Російський апеляційний суд продовжив арешт українця, незважаючи на те, що він страждає портальною гіпертензією і потребує щоденний прийом спеціальних ліків. Російська сторона також ігнорувала неодноразові прохання українського консульства в наданні можливості обстеження здоров'я Павла. За ґратами у хлопця погіршився зір, що посилило і без того поганий стан його здоров'я. Крім того, під час етапування українця всі ліки, які йому передали, таємничим чином зникли.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Росіяни в черговий раз показують всю фальшивість і фарс своєї судової системи, особливо на тлі того, що Павла просто викрали з автостанції Гомеля. Протримавши його добу невідомо де без вікон і дверей, його передали іншим людям, які привезли його в Смоленську область і оформили липовий арешт. Білорусь провини в викрадення російськими спецслужбами громадянина України не визнає.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Міністерство закордонних справ України розкритикувало продовження арешту Павлу Грибу, обурюючись абсурдністю ситуації.

Як повідомляв портал "Знай.uа": наймолодшому українському політв'язню зачитали обвинувальний акт, в якому його звинувачують у схилянні до теракту.

ТакожЗнай.uа" писав, що російські ув'язнені жорстоко побили Павла Гриба, коли дізналися в якому злочині його звинувачують.