В Житомирському обласному перинатальному центрі сталася подвійна трагедія. Молода мати померла в пологах разом з дитиною, родичі померлої звинувачують лікарів. На думку родичів, лікарі спочатку "не помітили" у породіллі панкреатит, а після не зробили вчасно кесарів розтин. Моторошну історію розповіли журналісти служби новин ТСН.

Мати дівчини на ім'я Марина, яка проживає в Італії, плаче – каже, обиралась прилетіти на народження внучки, а потрапила на похорон. При цьому, страшну звістку про подвійну трагедію мати породіллі дізналася у свій день народження. Лілія Пашковська, мама загиблої, розповідає, що перед цими пологами у неї був викидень, тому другу дитину Марина берегла, як могла.

"Вона дуже хотіла цю дитину, дуже берегла, мало що – до лікаря", - говорить мати загиблої породіллі Лілія Пашковська.

На 28 тижні Марина попалда в лікарню з сильними болями в животі. Марина полежала на збереженні після аналізів і виписалася додому, а вже через шість днів після виписки її стан остаточно погіршився. Під час другої госпіталізації у Марини виявили панкреатит.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ми відразу запитали, чи дійсно щось загрожує дитині. Нам сказали: з приводу дитини можете не хвилюватися, тут хороші фахівці", - згадує тітка померлої породіллі Олена Фролова.

"Ні лікаря ніхто не покликав, ні аналізи не зробив, її нудило, дитині вже було погано, як так, що з 3:00 ночі до 11:00 ранку дитині ніхто нічого не робив", - не розуміє мама породіллі. "Можна було б врятувати чи внучку, або доньку. Як вони до цього допустили", - каже дідусь померлої Броніслав Боханов.
Тим часом, междики кажуть, що зробили все можливе, і виписали породіллю тільки тоді, коли не залишилося показань для того, щоб тримати її в стаціонарі.

"Вона тиждень вдома була. Якби їй було погано, вона б повернулася", - вважає завідувач відділення патології вагітних Житомирського обласного перинатального центру Лариса Заїка.

А коли вагітна потрапила в лікарню вдруге – у неї, мовляв, розвинувся гострий панкреатит, який передбачити неможливо.

"протягом доби відбуваються незворотні зміни. З такою формою панкреатиту вона була приречена – це однозначно", - каже заступник головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру Олена Астрейко.

Медики пояснюють, що кесарів розтин не починали, бо намагалися врятувати жінку.
Як повідомляв портал "Знай.uа", в Росії жінки після операції на жовчному міхурі зробили перев'язку звичайним канцелярським скотчем.
Нагадаємо, жінка народила дев'яту дитину в супермаркеті, "швидка" не встигла допомогти.
Нагадаємо, 22-річна мати показала, як акушери знущаються над молодими породіллями.