На Харківщині завербований проросійськими бойовиками чоловік збирався підірвати залізничне полотно. Проте диверсію вчасно попередили працівники контррозвідки СБУ.

Цю інформацію повідомили на офіційному сайті силового відомства, передає "24 канал".

"17 грудня правоохоронці затримали зловмисника, який за завданням псевдоспецслужби заклав вибуховий пристрій на залізниці. Для вчинення диверсії замовник обрав дренажний міст під залізничним полотном в районі транспортного вузла, що з’єднує Харківську область з районом Операції об’єднаних сил". йдеться у повідомленні

Після виконанння завдання поплічник бойовиків вирушив на територію тимчасово окупованих територій Донбасу. Проте працівники контррозвідки оперативно замінили вибуховий пристрій на муляж.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина
Показати ще

Тим часом правоохоронцям вдалося затримати виконавця диверсії. Ним виявився колишній співробітник СБУ Єгор Дубровкін, який у 2014 році перейшов на бік окупантів. Він перебував у розшуку СБУ за скоєння злочинів, передбачених статтями "Створення терористичної організації" та "Дезертирство".

У СБУ задокументували, що саме Дубровкін організував та замовив здійснення диверсії. З показів виконавця за цю "роботу" йому була обіцяна матеріальна винагорода.

Нагадаємо, що російське окупаційне командування посилює підготовку до активізації бойових дій з'єднань і частин 1 (Донецк) і 2 (Луганськ) АК російсько-окупаційних військ шляхом створення і розгортання на передових позиціях додаткових підрозділів.

Як повідомляє українська розвідка, на передові позиції російських окупаційних військ на маріупольському напрямку прибув снайперський підрозділ, укомплектований особами виключно чеченської національності.

Як повідомляв "Знай.uа", у Лаврова натякнули на захоплення частини України. У МЗС Росії заявили про можливу окупації одразу трьох українських міст, де присутні дипломатичні установи.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні ввели перший рівень бойової готовності. Керівник Держприкордонслужби заявив під час наради, що кордон країни охороняється в посиленому режимі.