24 сім'ям військовополонених моряков вже виплатили по 100 тис. грн.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МТОТ).

«Можу вам відповідально заявити, що всі сім'ї отримали по 100 тисяч грн", - повідомила прес-служба керівника відомства Вадима Черниша.

ℹ️ #МТОТ:24 родинам військовополонених моряків виплачено по 100 тис.грн

ℹ️ #МТОТ:24 родинам військовополонених моряків виплачено по 100 тис.грн Як повідомлялось раніше, за ініціативи МТОТ 05 грудня 2018 року Урядом прийнято постанову*, яка надала можливість підтримати осіб, яких було незаконно затримано в результаті акту збройної агресії з боку Російської Федерації, що відбувся 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки. За результатами злагодженої роботи МТОТ та Військово-Морських Сил України здійснено виплати всім 24 родинам військовополонених моряків одноразової грошової допомоги у розмірі 100 000 гривень. «Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України разом з Військово-Морськими Силами провели велику роботу щодо підготовки необхідних документів і встановлення всіх осіб, які мають право на отримання такої допомоги. Зокрема, родичі всіх моряків. Можу Вам відповідально заявити, що всі родини отримали по 100 тис грн. Ми постійно підтримує взаємозв’язок з Міжнародними гуманітарними організаціями, адвокатами військовополонених для найшвидшого звільнення моряків з російської тюрми», - зазначив В.Черниш ____ * Постанова Кабінету Міністрів України від 05.12.2018 №1066 «Деякі питання підтримки осіб, яких було незаконно затримано в результаті акту збройної агресії з боку Російської Федерації, що відбувся 25 листопада 2018 р. в районі Керченської протоки»

Geplaatst door Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України op Zondag 30 december 2018

Черниш сказав, що міністерство постійно підтримує взаємозв'язок з міжнародними гуманітарними організаціями, а також з адвокатами військовополонених і робить все можливе для якнайшвидшого звільнення моряків з російської в'язниці.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у неділю, 30 грудня, – день народження Владислава Костишина – одного з українських 24-х моряків, які знаходяться в російському полоні. Відзначається, що Костишин – курсант Одеської морської академії, член екіпажу катера "Нікополь". Крім того у ВМС відзначили, що свій черговий день народження український герой проведе в катівнях Кремля, незважаючи на заклик всього міжнародного співтовариства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Росія не збирається відпускати українських моряків, яких вона незаконно захопила під час агресії в Керчинській протоці. Так МЗС Росії відповіла на спільну заяву президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель, в якому політики закликали до негайного звільнення затриманих українців. МЗС РФ заявив, що звинувачення Берліна і Парижа на адресу Москви щодо порушень прав людини в окупованому Криму "викликають співчуття" і нагадав про "безплідності спроб поставити під сумнів правовий статус Криму і Севастополя як суб'єктів Російської Федерації.
"Знай.uа" писав, що Пєсков сказав, що в Кремлі не вважають захоплених в нейтральних водах Чорного моря українських моряків військовополоненими. Військовополонених тут немає. Я не знаю, які вони давали свідчення, оскільки триває слідство. Ми не можемо постійно відстежувати, як іде слідство. Але я не можу погодитися з тим, що мова йде про військовополонених. Жодних військовополонених на території Російської Федерації немає, – сказав Пєсков.