Розташовану на Приморському бульварі інсталяцію різдвяної зірки, висота якої сягає восьми метрів, внесли в Національний реєстр рекордів.

Конструкція виготовлена для Одеси на фабриці ілюмінації в Чорноморському за п'ять днів. Вона виконана зі склопластику, а в його основі лежить скловолокно.

Вага зірки всього 90 кг, з урахуванням прожекторів і системи, яка ними керує. Як заявив Дмитро Черкас, виконавчий директор Lumiere Ukraine, подібне скловолокно використовується в космічному просторі. Йому властиві висока міцність і разом з тим мала вага.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що за час президентства Дональд Трамп встановив своєрідний рекорд – державний борг країни зріс до неймовірної цифри в 2 трильйони доларів. Як повідомляє Міністерство фінансів США, за час правління чинного президента держборг досяг максимуму за сімдесят років. Тим не менше, сам Трамп продовжує при кожному зручному випадку говорити, що вивів економіку США, але новий рівень, а також що його країна знову стала великою завдяки йому.

Як повідомляв портал "Знай.иа": продукція компанії Apple стала найпопулярнішим подарунком на новорічні свята. Порівняно зі звичайними днями, у передноворічний період продажі виросли в три рази. Найпопулярнішим виявився iPad шостого покоління з 9.6-дюймовим екраном, що цілком зрозуміло, адже його вартість вище вартості iPhone, але перед Новим роком на нього поширюються солідні знижки. Кількість активацій гаджетів бренду збільшилася більш ніж на 200%, порівняно з минулорічними показниками.

ТакожЗнай.иа" писав, що австралійські студенти спроектували найекономічніший автомобіль у світі – він дозволяє подолати відстань у 4100 кілометрів всього за 50 доларів. Машина, що отримала назву Violet, оснащена електромотором і сонячними панелями, що і пояснює її економічність. Електрокар щодня може подолати відстань в 600 км, що зажадає 20-24 кВт електроенергії. Даний показник в п'ять разів менше, ніж у Tesla Model 3.