21-річний хлопець, який приїхав з Туреччини в Харків і зарізав двох землячок, залишив записку на могилі свого батька. Там, на кладовищі в Стамбулі, його затримала поліція.

20-річних туркень-студенток медфакультету ХНУ ім. Каразіна - Букет Йилдыз і Зейнеп Хусюнбей - поліція виявила мертвими в орендованій квартирі на вул. Валентиновской кілька днів тому. У обох дівчат було перерізане горло.

Підозрюваний у подвійному вбивстві – Цокмез Гусну Цан прилетів у Харків з Туреччини напередодні Нового року, щоб зустріти його з коханою, але свято закінчилося трагедією.

Після вбивства молодий чоловік сів на літак і полетів до Туреччини. Правоохоронці виявили його на кладовищі, біля могили батька. Перше, що вимовив підозрюваний: "Я не вбивав!" З собою у хлопця був пістолет і ніж. Поліція знайшла на надгробному камені записку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Студентом з Туреччини, який навчається у Харкові, переклав текст записки.

Там написано: "В цьому світі немає справедливості. Навіть якщо мене посадять на 100 років у в'язниці, все одно я кожен день несу своє покарання". Зміст записки в те, що доля вже покарала його, коли забрала батька. І тюрма - не покарання для нього, тому що він давно вже живе з найгіршим покаранням. У цій записці немає жалю про те, що він убив дівчат", - пояснив студент з Туреччини.

Зі слів хлопця, у в'язниці вбивця довго не протягне.

"Йому теж життя залишилося зовсім небагато. У нас на батьківщині вважають, що скоро він загине. Тому що тих, хто позбавляє життя дівчат або дітей, незабаром вбивають свої ж співкамерники у в'язниці", - висловив співрозмовник думку співгромадян.

Тим часом у Туреччині рідні вбитих дівчат готуються до похорону. За повідомленнями місцевої преси, обидві дівчини були єдиними дітьми у своїх сім'ях.

"Ми не отримали ніякої інформації про деталі інциденту, але чули про одержимого хлопця, який турбував дівчаток. Наша дочка нічого нам про нього не розповідала. Дочка дзвонила нам кожен день, а в той день дзвінка не було. Ми попросили родичів сходити за адресою, де вона жила з подругою. Хлопець сходив і сказав, що двері ніхто не відкриває. Потім він викликав поліцію, яка зламала двері і виявила тіла дочки і її подруги", - повідомив турецьким журналістам Левент Йилдыз, батько Букет.

Допитаний турецькими поліцейськими підозрюваний нібито зізнався, що давно готувався до цього вбивства і мав намір позбавити життя обох дівчат. Однак у цій історії зрозуміло не все - на записах відеокамер з Харківського аеропорту (імовірно) хлопець піднімається на ескалаторі в зону контролю, при цьому махає рукою і посилає повітряні поцілунки комусь, хто стоїть внизу. Хто цей чоловік – поки залишається загадкою.

Нагадаємо, копи назвали причину смерті дівчини, труп якої знайшли у валізі: подробиці не для слабкодухих.

Як повідомляв "Знай.uа", Туреччина готова судити підозрюваних у вбивстві Хашогі.

Також "Знай.uа" писав, що Ердоган розкрив мотиви вбивства журналіста Хашогги.