Колишній воїн АТО Олег Чоботар отримав чотири роки позбавлення волі умовно від Балтського районного суду. Його визнали причетним до трагічної смерті трьох дівчат-сестер при перекиданні човна на водосховищі в Одеській області. Про це в середу, 9 січня, пише видання Українські Новини з посиланням на прес-службу судового органу.

"Балтський районний суд розглянув кримінальну виробництво за результатами трагічної загибелі трьох сестер на водосховищі", - сказано в ньому.

Сама трагедія трапилася в Купальську ніч 7 червня 2017 року на водосховищі села Гольма Одеської області. Олег Чоботар необережно повіз покататися на човні трьох дівчат, приходившихся один одному рідними сестрами. Плавзасіб – конкретно гребний човен, не було зареєстровано, на корпусі були наскрізні ушкодження. Також у колишнього бійця АТО не було прав судноводія, а з-за погодних умов видимість на водоймі була поганою. Човен перекинувся, інцидент закінчився смертю всіх трьох дівчат.

Чоботар - житель села Олександрівка Лиманського району Одеської області визнано винним у кримінальному правопорушенні, передбаченому статтею 291 (порушення правил керування транспортом) Кримінального кодексу, і отримав покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

При цьому він звільнений від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки.

Суд врахував позитивну характеристику особи за місцем проживання, а також те, що він перебував у складі 8-го окремого батальйону "Аратта" Української Добровольчої Армії (бойовий підрозділ депутата Верховної Ради і екс-голови "Правого сектора" Дмитра Яроша) і виконував бойові завдання в зоні проведення АТО.

Також Чеботар був нагороджений медаллю "За оборону рідної держави".

Крім того, підсудний розкаявся у злочині і відшкодував збитки потерпілим.

Нагадаємо, українські моряки здійснили героїчний вчинок, плани Путіна ганебно потонули. Це допоможе у подальшій боротьбі за звільнення українських моряків.

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо, скількох українських патріотів схопили в Криму за рік. У Криму 37 осіб заарештували за політичними мотивами в 2018.

Також Знай. ua писав, що війна в Керченській протоці: росіяни випустили з українським морякам 1200 снарядів. Щоб уникнути обстрілу, українські кораблі розійшлися в море.