У Києві невідомі обстріляли автомобіль двох працівників Центрального штабу кандидата в президенти України Анатолія Гриценка.

Про це розповіли у прес-службі партії "Громадянська позиція".

"У ніч з 13 на 14 січня невідомі обстріляли автомобіль двох працівників Центрального штабу Анатолія Гриценка - прес-секретаря Європейської партії України та головного редактора партійної газети", - йдеться у повідомленні.

Інцидент стався в ніч з 13 на 14 січня. Постраждав автомобіль прес-секретаря Європейської партії України Юлії Підкурганної та головного редактора партійної газети В’ячеслава Калугіна. Вони подружня пара, обоє працюють в штабі.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Сам Анатолій Гриценко відреагував на інцидент так: "Десять пострілів із травмата і пробите колесо в авто подружжя, обоє працюють у нашому центральному штабі. Добре, що обійшлося без постраждалих, в цей час поруч і в самій машині нікого не було. Можна лише здогадуватися, чиїх рук це справа. Після постійних провокацій, організованих СБУ проти мене і команди в Слав’янську, Харкові, Дніпрі, Вінниці, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях... Після звірячого побиття наших партійців у Одесі... Не залякаєте - і не зупините!"

Зловмисники випустили 10 куль в лобове скло та кузов легковика. Вони також пробили колесо. Самі ж постраждалі пов'язують напад зі своєю роботою у виборчому штабі Гриценка. За фактом події викликали поліцію. Нині правоохоронці встановлюють деталі злочину.

"Ми пов’язуємо це безпосередньо із роботою постраждалих у виборчому штабі", - написала Бондаренко.

Анатолія Гриценка схвалили як єдиного кандидата від об'єднаної демократичної опозиції на з'їзді Європейської партії України. Він відбувся у п'ятницю, 11 січня. На персональному сайті Гриценка вже опубліковали програма кандидата у президенти "Чесний президент – служитиме людям!", в якій викладено бачення Анатолієм Гриценком майбутнього країни.

Нагадаємо, що кандидати у президенти на виборах 2019 року вже заявляють про свої амбіції та оприлюднюють передвиборчі програми. За даними соцопитувань, протягом останніх дев'ять місяців найбільш вдалу кампанію проводить лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Також портал "Знай.ua" писав, що у Гриценка розповіли про роль Вакарчука на виборах: це його рішення.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, в Києві пройшов з'їзд партії «Рідна країна» Миколи Томенка. Делегати підтримали об'єднання з командою лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка і вирішили підтримати його на президентських виборах.