У Закарпатській області близько 300-350 кубометрів снігу поховали жваву трасу.

Надзвичайна подія трапилась близько 4 ранку 18 січня. На дорогу біля села Ділове в Рахівського районі хлинуло величезна лавина. Її висота становила близько 2 метрів, а довжина сягала 30 метрів, про це інформує politeka.net.

"Снігова хвиля накрила ділянку траси Н-09 Мукачеве - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів. 152 кілометр траси поруч з урочищем Кругле виявився повністю заблокований для руху транспорту", - інформує прес-служба "Укравтодору".

Зазначається, що держпідприємство організували на оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Рятувальники відзначили, що жоден автомобіль не потрапив під лавину. Це полегшило їх роботу. До Розчищення дороги залучили 3 одиниці важкої техніки. До 6 години робочі прибрали сніг на одній смузі і налагодили рух транспорту в реверсному режимі. О 7:30 ділянку розчистили повністю", - повідомляється.

У свою чергу прес-служба рятувальників нагадала, що в Закарпатті, як і раніше зберігається небезпека сходу лавини. Закликали українців утриматися від походу в гори, щоб уникнути надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, під час здійснення підйому на гору Говерла з бази відпочинку "Заросляк" заблукала група туристів з Києва - тренер та два спортсмени з тхеквондо.

О 16:30 для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено рятувальників селища Ворохта. О 20:20 вони, перебуваючи в зоні зникнення туристів, вийшли на слуховий зв’язок з потерпілими, однак враховуючи небезпеку сходження лавини вирішили обійти небезпечну ділянку території по безпечному маршруту.

Як повідомляв раніше Знай.ua, рятувальники повідомили про стан знайденого після чотирьох діб у засніжених Карпатах київського екстремала Ігоря Грищенка.

Також Знай.ua писав про те, що лижник з Києва, якій заблудився в Карпатах, розповів, що він робив для того, щоб вижити.