Лижник з Києва, якій заблудився в Карпатах, розповів, що він робив для того, щоб вижити.

Врятований київський лижник-екстремал Ігор Грищенко, за долею якої напружено стежила вся Україна, поспілкувався з журналістами і розповів, як йому вдалося вижити.

Чоловік вважає, що в цьому йому допомогли думки про сім'ю і ...танці.

«Жага життя, сім'я, дитина… Дві холодні ночівлі були. Копав руками снігу лунки, щоб врятуватися. Танцював кожні 15 хвилин. Це жах, це жах і дуже страшно, тому що не знаєш, що буде далі», - розповів журналістам 34-річний Ігор

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На даний момент чоловік знаходиться в Свалявській районній лікарні.

Медики оцінюють стан врятованого лижника як задовільний. У Ігоря обмороження пальців на руках і ногах.

Як вважає сам спортсмен, протриматися стільки днів у горах йому допомогла хороша екіпіровка та професійна підготовка. Він чув звук гелікоптера над будиночком лісника на Боржавському хребті, але розпалити багаття і привернути увагу у нього не вистачило сил.

В найближчі дні потерпілого зможуть госпіталізувати в Київ.

Як повідомила прес-секретар державної рятувальної служби Наталія Батир, на момент порятунку Ігор Грищенко перебував у свідомості і на ногах. Був дуже стомленим і замерзлим.

Нагадаємо, що лижник загубився ще 6 січня в районі гори Гемба. Вони з другом каталися там. Друга Ігоря знайшли на наступний день, а Ігоря вдалося відшукати через 4 дні. За цей час йому вдалося кілька разів вийти на зв'язок.

Також слід зазначити, що 6 січня в горах заблукали ще три людини. Нажаль, одного з них врятувати не вдалося.

Нагадаємо, Як київському лижникові вдалося вижити, загубившись в Карпатах на чотири дні: врятувала запальничка

Знай.uа писав про те, що на Закарпатті стало відомо про місцезнаходження Ігоря Грищенка, альпініста, який заблукав у горах на Різдво.

Як повідомляв раніше Знай.uа четверту добу поспіль в засніжених Карпатах искали зниклого туриста з Києва.