Четверту добу поспыль у засныжених Карпатах шукають зниклого туриста з Києва. Рятувальники перевірили всі можливі місця, де він міг бути. Проте поки що всі зусилля марні.

Про це інформує ТСН.

Рятувальники вдаються до радикальних заходів, щоб відшукати зниклого. Сьогодні в небо підняли гелікоптер, тепер територію ппатрулюватимуть з повітря.

У пошуковій операції беруть участь три десятки рятувальників.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У селі Пилипець Міжгірського району, біля підніжжя гори Гемба, де Ігор Грищенко з товаришем 4 дні тому піднялися у гори, вже зібрались рідні та друзі киянина.

Туриста поки не знайшли, але є і добра новина: поліпшилася погода, припинився рясний сніг і рятувальники змогли підняти в небо гелікоптер МІ8. На повітряну розвідку покладають велику надію.

Рятувальна операція не припиняється ні на мить. Всю ніч метр за метром прочісували територію, яку вказав сигнал телефона Ігоря. Шукали у чотирьох напрямках. Заказник Оса і, село Березняки Свалявського району. Село Пилипець та сама гора Гимба. У пошуках задіяно всі резервні сили, важку техніку, а також півсотні людей - це і закарпатські рятувальники, львівські гірські рятувальники, лісівники, а також волонтери, які мають відповідний досвід.

Рятувальники розповідають, вночі доводилося йти по пояс у снігу, при мінус 17, до того ж, у лавинонебезпечній зоні,але на слід Ігоря Грищенка так і не вийшли.

"Там де були місця GPS ми не знайшли ніяких слідів. Тільки наші сліди, за останні три дні, ми навіть вже ходили по своїх слідах. Хлопці йшли саме на ті місця і біля них обійшли в радіусі 5 кілометрів усе, де міг перечекати, всі колиби знайшли, перевірили, все повністю обшукали", - каже керівник рятувальної операції Олександр Гуляк.

Нагадаємо, у гори 34-річний Ігор Грищенко вирушив ще 6 січня з товаришем Віталієм Полтораком. Але вже скоро заблукали. В той день була погана видимість. Полторака знайшли наступного дня. А куди подівся Грищенко, ніхто сказати неможе.

Учора близько 15.30 йому вдалося на секунди увімкнути телефон, який до того був поза зоною досяжності. Ігор подзвонив товаришу і сказав, що він біля невідомої йому річки, після цього звязок обірвався.

Рятувальники одразу ж відправились в ту зону, звідки булотздійснено телефонний дзвінок.

Рідні та друзі вірять, що ця історія закінчиться засливо. Адже Ігор досвідчений гірськолижник і був добре екіпірований, а ще мав при собі запальничку.

Нагадаємо, у Карпатах натрапили на метрвого туриста.

Як повідомляв портал Знай.ua, рятувальники повідомили про жертв страшної снігової бурі.

Також Знай.ua писав про те, що у Карпатах заблукали одразу п'ятеро туристів.