У Європі через сильні снігопади і шторми за останній тиждень загинуло 12 осіб. Ще сотні потрапили у снігову пастку в Альпах. Про це передає The Associated Press.

У Норвегії вже тиждень тривають пошуки чотирьох лижників, які потрапили під лавину. Шведку і трьох фінів вважають померлими, але їх тіла не можуть знайти через дуже погані погодні умови.

У Швейцарії, Австрії та Німеччини також загинуло кілька людей. Влада попереджає про небезпеку: снігопад триває, і ризик виникнення лавин тільки зростає.

У грецьких Афінах закрилися більшість шкіл після того, як столицю накрив страшний снігопад. Температура сильно впала у всьому регіоні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В Австрії сотні людей заблоковані снігом у власних будинках. У деяких регіонах негода пошкодила лінії електропередач. Школи та інші навчальні заклади довелося закрити.

У ніч на понеділок, 7 січня, рятувальники витягли 11 туристів з котеджу біля Зальцбурга. Німці перебували там два дні без електрики і практично без їжі. У південній та східній Німеччині очікуються нові снігопади, а на півночі навіть прогнозують штормову погоду.

У вівторок, 8 січня, аеропорт Амстердама (Нідерланди) скасував через негоду 159 рейсів. Також адміністрації довелося попередити про можливі затримки.

Сильний снігопад і вітер накрили у вівторок центральну Скандинавію.

Снігопад також порушив дорожній рух на більшій частині території Словаччини. Аеропорт Братислави скасував більшість рейсів.

Нагадаємо, після повідомлень про зникнення в Карпати туристів, мережу розбурхало ще й повідомлення про жахливий стан доріг. Так, на дорозі, яка йде від Ворохти до Верховини, ями досягають глибини 40 см.

Раніше Знай.ua повідомляв, на окупованій території Донецької області траса на Новоазовськ тимчасово закрита через снігові замети.

Також Знай.ua писав, рятувальники знайшли у Карпатах тіло туриста, який заблукав у ніч перед Різдвом.