На Закарпатті в районі міста Гимба Міжгірського району заблукали відразу п'ятеро лижників.

Про це повідомляє ДСНС у Закарпатській області.

Наразі вже відомо, що туристи загубились ще 6 січня, напередодні Різдва. Проте всі вони були у різних компаніях, троє в одній та ще двоє в іншій.

Після отримання сигналу про інцидент рятувальники відразу ж вирушили на пошуки постерпілих.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"О 00:15 рятувальники знайшли двох туристів і ті повідомили, що їхній товариш не зміг продовжити з ними маршрут та залишився чекати на допомогу у горах. Залишивши рятувальникам GPS-координати третього, туристи були доправлені до місця їх тимчасового проживання", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на місці ймовірного перебування одного з лижників рятувальники знайшли лиге лижну маску та палиці. Згодом рятувальники знайшли тіло чоловіка, він загинув.

"Того ж вечора 6 січня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в районі гори Гимба заблукали двоє лижників. Рятувальникам вдалось встановити телефонний зв'язок з одним із туристів, який повідомив свої координати і о 15:40 рятувальники відшукали його у задовільному стані у підніжжя гори Стій зі сторони Свалявського району", - розповіли в ДСНС.

Разом з тим варто відзначити, що після повідомлень про зникнення у Карпатах туристів, мережу розбурхало ще й повідомлення про жахливий стан доріг. Так, на дорозі, яка йде від Ворохти до Верховини, ями досягають глибини 40 см. Такі перешкоди значно ускладнюють можливість проїзду по ній легкових автомобілів

Також він опублікував в мережі фотографії ділянки дороги, які демонструють жахливий стан дорожнього покриття.

"Кричуща неповага до людей, які використовують дорогу Ворохта — Верховина! Глибина ям сягає 40 см. На деяких ділянках легкові машини проїхати не можуть. Відстань у 30 км їдеш більше години. Сніг не очищається і намерзлий лід ускладнює ситуацію. Минулий рік дорога простояла без ремонту. Де розвиток туризму?! Як це можна було допустити? Ще напередодні виборів. Або щільність населення дозволяє ігнорувати цей регіон? Що плануєте робити, адже це тільки початок зими?", - поскаржився Рибалок.

Нагадаємо, після пародії на Зеленського Притула махнув підкорювати інші вершини.

Як повідмляв "Знай.ua", у різних частинах Альп масово загинули туристи.

Також "Знай.ua" писав, що зниклий в Карпатах турист вийшов на зв'язок.

У Карпатах заблукали туристи, один з них загинув