У неділю, 6 січня, кількість життів, які забрав шторм на Філіппінах зросло щонайменше до 126 осіб, про що повідомляє AFP.

Шторм, що обрушився на Філіппіни, забрав безліч життів, при цьому основною причиною такої великої кількості смертей є зсуви, викликані проливними дощами.

Незадовго до цього, в кінці грудня, на Філіппінах стався потужний землетрус, після чого на країну обрушився шторм "Усман", який супроводжується зливами, що викликали безліч повеней і зсувів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що основна частина південних територій Таїланду піддалася тропічного урагану жахливої сили. Останній раз подібний кошмар тут спостерігали понад півстоліття тому. Під основний удар потрапили туристичні зони в провінціях Пхангнга і Крабі, а також острова Самуї і Пхукет. До цього з такою стихією стикалися в 1962 році, коли ураган позбавив життя 900 осіб, а наступні урагани настільки жахливих наслідків не приносили. З того часу найбільш потужний тропічний шторм був у 1989 році, коли від стихії загинули понад 400 людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у західній частині США в результаті хуртовин і сильних штормів з'явилися перші жертви, при цьому тільки за добу загинуло щонайменше шість чоловік. Синоптики прогнозували величезну кількість снігу в центральній частині США, а саме в штатах Міннесота, Південна Дакота і Небраска. Чимала кількість опадів припадає на штати Міссісіпі і Луїзіана, де за одну тільки ніч повінь позбавило електроенергії близько 50 мільйонів осіб.

Також "Знай.uа" писав, що у Карпатах зберігається висока ймовірність лавин, унаслідок чого туристів закликають бути максимально обережними. Як повідомляють фахівці, причиною лавини можуть стати відлига, рясні снігопади, землетрус, а також коливання повітряних мас. Також викликати їх можуть феєрверки, салют. Найбільш страшне для туриста – опинитися в епіцентрі снігової маси, яка змітає всі перешкоди на своєму шляху, а також опинитися під товщею снігу, коли лавина вже зійшла.