У понеділок, 7 січня, рятувальники знайшли у Карпатах тіло туриста, який заблукав в ніч перед Різдвом.

Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Державної прикордонної служби України в Закарпатській області.

Повідомляється, що о 11:50 однієї з пошуково-рятувальних груп було виявлено тіло туриста. Зараз рятувальники транспортують загиблого до найближчого населеного пункту.

Ще п'ятьох туристів, які також загубилися напередодні, шукають рятувальники.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У ДПС додають, що в українських Карпатах 7 січня очікується значна лавинна небезпека. За даними Гідрометцентру, 6 -7 січня у зв'язку зі снігопадами і хуртовинами в високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей, в горах Львівської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Рятувальники ГСЧС 5 січня знайшли двох туристів, які втратили орієнтування в районі гори Вухатий Камінь Верховинського району. У пошуково-рятувальне відділення на горі Піп Іван надійшов дзвінок від двох туристів з Києва, що вони втратили орієнтування.

Нагадаємо, в українських Карпатах 6 січня очікується значна лавинна небезпека.

сходження лавини
сходження лавини

Про це інформує прес-служба ДСНС.

Рятувальники також закликали місцевих мешканців та туристів бути обачними та обережними у горах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в українських Карпатах все частіше стали губитися туристи, це дуже насторожує.

Так, в районі гори Вухатий Камінь рятувальники знайшли двох туристів з української столиці. За інформацією співробітників ДСНС, відпочиваючі втратили орієнтир.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відомо, що у пошуково-рятувальне відділення на горі Піп Іван надійшов дзвінок від двох туристів з Києва, вони повідомили, що втратили орієнтування.

"Для проведення пошуково-рятувальних робіт вирушили 2 рятувальники Яворницького пошуково-рятувального відділення та 5 рятувальників Верховинського пошуково-рятувального відділення на 1 одиниці техніки", - розповіли рятувальники.

Також Знай.ua писав про те, що в горах Сочі загинули двоє туристів.