Другу добу поспіль в Карпатах не припиняють пошуки 34-річного туриста з Києва. Він загубився в горах на Різдво. Пошуки тривають навіть у темряві та відбуваються в умовах хуртовини, йдеться в сюжеті ТСН.

Іноді до пошуків залучають волонтерів, щоб максимально швидко перевірити більшу площу, але зараз на місці працюють лише 18 досвідчених рятувальників, бо в районі пошуку мороз, погана видимість та небезпека лавин.

Дві групи лижників загубились ще на Різдво. Трьох людей вдалось врятувати, одного чоловіка надзвичайники знайшли мертвим. Нині тривають пошуки його напарника.

Турист, який зник в горах – це Ігор Грищенко, досвідчений гірськоголижник, він був добре екіпірований. У Києві він був професійним тренером, також він - президент української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту. Колеги і друзі кажуть, що нещодавно Ігор почав опановувати фрірайд – це спуск дикими засніженими схилами.

"Я вірю, що все буде добре. Якщо є запальничка, шанси збільшуються. Я сподіваюся, що до завершення доби його знайдуть", - зізнався Павло Савлєв.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У гори Грищенко вирушив 6 січня з товаришем із Києва Віталієм Полтораком. Через погану видимість вони заблукали. Поторака врятували напередодні. Щоб не змерзнути і нічого не обморозити, він усю ніч ішов на лижах, не розуміючи, куди, аби тільки вижити. Їв сніг, спав по п'ять хвилин у снігу. Врешті дивом увімкнув телефон і скинув свої координати. Його привезли рятувальники на снігоході.

"Полторак трохи відстав, що його вже не бачив, а Грищенко його не чув. І він вирішив з’їхати вниз. І він йшов лісом, поки не вийшов на стовпчик Гемба, там був зв’язок, він подзвонив нам. А куда пішов Грищенко - не пояснив, у них не було маршруту вибрано", - каже керівник гірської пошуково-рятувальної частини ДСНС у Закарпатській області Олександр Гуляк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що трагічна подія у Карпатах шокувала навіть рятувальників, вони б'ють на сполох: є жертви.