Семеро астронавтів загинули в одній з найбільш масштабних аварій космічної ери. Ця трагедія щороку нагадує людям, скільки супроводжуючих ризиків освоєння космосу.

Вчора ввечері, 28 січня, було рівно 33 роки, як світову космонавтику потрясла трагедія американського шаттла Challenger: в аварії ракети-носія з човником загинули всі сім членів екіпажу - астронавти NASA.

28 січня 1986 року ракета і човник місії STS-51L вибухнули на 73-й секунді польоту. Сталося це в 11:39 ранку за місцевим часом (у Києві було 18:39 вечора) неподалік від стартової площадки 39-B Космічного центру ім. Кеннеді в штаті Флорида.

Фатальний інцидент поблизу узбережжя мису Канаверал над Атлантичним океаном показав, з яким ризиком пов'язані космічні польоти. І хоча громадськість звикла до "одноманітним" запусків ракет, аварія може статися на будь-якому з етапів польоту.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, у мережу злили невідомі кадри з першого польоту на Місяць: у NASA здивувалися, це змінює все. У процесі роботи над фільмом про "Аполлон-11" були виявлені унікальні документи, в тому числі відео та аудіозаписи. Це стало несподіванкою навіть для працівників архіву NASA.

Як повідомляв "Знай.uа" Останній політ легендарний астронавт пішов з життя.

Також "Знай.uа" писав, що Американці знову полетять на Місяць. Американський конгрес, під час обговорення федерального бюджету на 2017 рік, дав пораду NASA забути про захоплення астероїда і краще сфокусувати увагу на польоти на Місяць.