У Карпатах стався землетрус. Підземні поштовхи, силою в 3,8 бала за шкалою Ріхтера сколихнули регіон Трансільванії.

Землетрус стався у вівторок, 29 січня, в повіті Ковасна, що в Румунії, в гірській місцевості.

Сейсмологи зафіксували поштовхи на глибині 170 км.

Ще один землетрус у Карпатах зафіксовали на території Польщі. Він також стався у вівторок з магнітудою 4,9 було. Про це повідомив Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр.

Епіцентр сейсмічної активності знаходився в 60 км на південний схід від міста Зелена-Гура, у якому мешкає близько 139 тисяч жителів. Осередок стихії залягав на глибині 2 км. Даних про руйнування чи постраждалих не надходило.
Варто зазначити, що узбережжя Чилі серйозно потрусило від потужного землетрусу магнітудою 6,7 балів. Підземні поштовхи зафіксували ще 19 січня пізно ввечері приблизно о 22:30 за місцевим часом.
Епіцентр знаходився в 15 кілометрах на північний захід від міста Кокімбо з населенням у 142 тис. людей. Вогнище землетрусу залягало на глибині 53 км.

У свою чергу видання El Cooperante повідомляє, що незважаючи на те, що повідомлень про жертв і руйнування не надходило, Національне управління з надзвичайних ситуацій прийняло рішення провести превентивну евакуацію населення з узбережжя в районі міста Кокімбо.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що в Польщі на шахті стався землетрус, в результаті один шахтар загинув і шестеро було поранено. Через потужний підземний поштовх порода обрушилася і поховала під собою гірників. Трагедія трапилася в місті Польковіце.

Раніше "Знай.uа" писав, по Одесі вдарив потужний землетрус, слідом за ним насувається другий.

Як повідомляв портал "Знай.uа", біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 6 балів. Епіцентр землетрусу був в 122 кілометрах від міста Туал, де проживає приблизно 39 тисяч людей. Осередок стихії залягав на глибині 5 кілометрів.