Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 6 балів.

Про це стало ясно завдяки повідомленню Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру.

Землетрус було зафіксовано в морі Банда біля острова Дулла, що входить до складу Молуккських островів. Епіцентр землетрусу був в 122 кілометрах від міста Туал, де проживає приблизно 39 тисяч людей. Осередок стихії залягав на глибині 5 кілометрів.

В даний момент немає інформації про потерпілих і про руйнування.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, Липкий Бостон: як 12-метрова хвиля браги затопила місто

Одна з найбільш дивних, солодких і липких катастроф в історії сталася в американському місті Бостон. 15 січня 1919 року погода вирішила влаштувати бостонцам сюрприз, температура різко стрибнула до +4.

Мабуть, з-за втоми металу в переповненому резервуарі з 8700 м³ патоки розійшлися з'єднані заклепками листи металу. Спочатку люди почули гуркіт, який сприйняли, як землетрус.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Улюблений курорт українців здригнувся від землетрусу: відпустка скасовується

У четвер, 24 січня, в Егейському морі неподалік від грецького острова Родос відбулося землетрясение магнітудою 5,3.

Згідно з повідомленням Афінського Інституту геодинаміки університету землетрус стався в 14:30 за місцевим часом в 60 кілометрах на південь від Родосу, пише Associated Press.

"Землетрус стався в четвер о 14:30 за місцевим часом в 60 кілометрах на південь від Родосу. Його магнітуда 5,3", - йдеться в повідомленні.

Також Знай.ua" писав про те, що Від чого залежить сила цунамі: вчені дали катастрофічний прогноз

Дослідники заявили про те, що в світовому океані хвилі стають з кожним роком все сильніше і більш руйнівними, пише replyua.net. Звучать тривожні прогнози про те, що ця тенденція буде посилюватися, і тоді невідомо, чим це обернеться для планети Земля. Була знайдена зв'язок між підвищенням температури води і силою і висотою хвиль.

За даними дослідників, чим швидше буде нагріватися вода в світовому океані, тим сильніше будуть хвилі, і тим більш руйнівними будуть їх наслідки.