У четвер, 24 січня, в Егейському морі неподалік від грецького острова Родос стався землетрус магнітудою 5,3.

Згідно з повідомленням Інституту геодинаміки Афінського університету, землетрус стався о 14:30 за місцевим часом в 60 кілометрах на південь від Родосу, пише Associated Press.

"Землетрус стався в четвер о 14:30 за місцевим часом в 60 кілометрах на південь від Родосу. Його магнітуда 5,3", - йдеться в повідомленні.

Про жертви і руйнування в результаті землетрусу наразі не повідомляють.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зазначимо, що у вівторок в тому ж районі стався землетрус меншої сили.

Греція розташована в одній з найбільш сейсмічно активних зон світу, де щодня реєструють десятки переважно дрібних землетрусів, тому значні руйнування і життєві втрати стаються не часто.

Нагадаємо, в листопаді в Іонічному морі, біля берегів Греції сталися три землетруси. Всі три поштовхи з різною амплітудою відбулися протягом півгодини.

У жовтні стихія також атакувала Грецію: жителів налякав потужний землетрус магнітудою 6,8 балів. Як повідомили ЗМІ, навіть в сусідніх країнах відчувалося, як вібрує земля.

Епіцентр землетрусу знаходився в Іонічному морі, приблизно в 124 км від Патри на Пелопоннесі, на глибині близько 16 кілометрів.

Цього разу грізну стихію відчули на собі жителі не тільки Греції, але і Лівії, Італії, Албанії, Мальти та Болгарії.

Як повідомляв портал Знай.ua, 9 січня, в Одеській області стався потужний землетрус. Епіцентр сейсмічної активності знаходився в небезпечній зоні Вранча в Румунії, проте сильні підземні поштовхи дійшли до Одеської області.

Також Знай.ua писав, в Італії прокинувся вулкан Етна і почався землетрус. Кількість постраждалих у результаті стихії досягла тридцяти осіб - люди отримали поранення під час падіння кладки, коли тікали з дому.