Серед нападників на журналістки та оператора програми "Схеми" у Чабанівській селищній раді були заступники селищного голови та голова громадської організації, близької до керівника селища.

Про це повідомляє Радіо Свобода, проектом якого є програма "Схеми: корупція в деталях".

Як вже відомо, у середу, 6 березня журналістка програми "Схеми" Катерина Каплюк та оператор Борис Троценко проводили зйомку у приміщенні селищної ради смт Чабани (Київська обл). Раптом на них напали чоловіки. Агресивні співробітники ради побили оператора та зламали апаратуру.

"Серед тих, хто перешкоджав зйомці, були двоє заступників Чабанівського селищного голови Олександра Киризлієва. Журналісти впізнали двох чиновників. Це Володимир Чуприна – заступник селищного голови з питань роботи житлово-комунального господарства та Юрій Бондар – заступник селищного голови з питань роботи виконавчих органів", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Також зазначається, що зйомці перешкоджали представники ГО "Розвиток Київщини", почесним головою якої є Киризлієв Олександр Федорович. Серед нападників зокрема був голова цієї ГО Валерій Присяжний.

Після інцидент на місце журналісти викликали бригаду медиків та представників Нацполіції, які зафіксували подію та зняли побої.

"Після обстеження у лікарні медики діагностували у Бориса Троценка струс мозку", - йдеться в повідомленні.

За словами головного редактора "Схем" Наталки Седлецької, знімальна група виконувала редакційне завдання – знімала інформацію для матеріалу про виділення в приватні руки державних земель, якими розпоряджається Національна академія аграрних наук України.

Нагадаємо, на знімальну групу "Схем" напали у середу, 6 березня. Журналістів силою виштовхали зі селищної ради смт Чабани, що під Києвом. Постраждалі написали заяву до поліції

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві триває війна за парки. Жителі Святошинського району вже три роки боряться зі скандальними забудовами.

Також Знай.ua писав про те, що журналісти опублікували результати розслідування корупційних схем в Укроборонпромі.