На знімальну групу програми "Схеми" скоїли напад та побили журналіста. За словами репортерів, вони виконували редакційне завдання на тему виділення в приватні руки державних земель.

Інцидент стався у селі Чабани Київської області. У селищній раді зловмисники побили журналіста, пошкодили його відеоапаратуру і виштовхали з приміщення.

Про це повідомляє прес-служба поліції Київської області.

"За попередніми даними, журналіста однієї з радіостанцій і його колегу невідомі виштовхали з Чабановської сільської ради. В результаті чого працівник ЗМІ отримав тілесні ушкодження, пошкоджена відеоапаратура", - сказано в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК.

У прес-службі поліції Київської області уточнили, що засідання сільради сьогодні не було. Що саме робили журналісти в приміщенні, з'ясовується.

На питання, хто підозрюється в побитті журналіста, в поліції сказали, що, швидше за все, це хтось із співробітників сільради, але інформація ще перевіряється.

Як повідомило Радіо Свобода, напад здійснили на знімальну групу програми "Схеми" у складі журналістки Катерини Каплюк і оператора Бориса Троценка.

Журналісти кажуть, що серед тих, хто перешкоджав зйомці, були два заступника Чабановської сільського голови - заступник з питань роботи житлово-комунального господарства Володимир Чуб та заступник з питань роботи виконавчих органів Юрій Бондар.

За словами співробітників "Схем", вони виконували редакційне завдання на тему виділення в приватні руки державних земель.

Журналісти розповіли, що в кабінет керівництва сільради увірвалися кілька молодих людей і накинулися на оператора, щоб перешкодити зйомці.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Нагадаємо, журналісти "Наші гроші" оприлюднили чергову серію розслідування корупційного скандалу в Укроборонпром.

Як повідомляв портал Знай.ua через скандал з Гладковським журналіст втратив роботу.

Також Знай.ua писав, розслідування журналістів Bihus.info про корупцію, закупівлю контрабандного обладнання та мільйонні заробітки оточення Порошенка справило ефект вибуху бомби і викликало потужний резонанс у суспільстві.