Напередодні виборів президента України посилився ажіотаж навколо доходів кандидатів. Чому резиденцію Президента України Петра Порошенко, який висунувся на другий термін, називають Білим домом? Передає 24 канал.

Політична кар'єра майбутнього гаранта стабільності почалася в 90-тих, коли він став членом партії СДПУ. Вже у 2005 Петро Олексійович став секретарем РНБО, займав місця міністра закордонних справ і міністра економічного розвитку і торгівлі.

Після Революції Гідності у 2014 році Порошенко став переможцем на позачергових виборах президента України.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Згідно електронною декларацією президента за 2017, він має у своїй власності три квартири і один будинок загальною площею 1331,70 метри квадратних. Крім того, у Порошенка є шість земельних ділянок.

Будинок Петра Олексійовича часто називають українським Білим домом. Незважаючи на те, що резиденція президента США майже у чотири рази більше, зовні будівлі дуже схожі.

На території садиби розташовані котедж, баня і дві альтанки. Також у Порошенка є власна православна церква.

Журналісти програми "Схеми: корупція у деталях" дізналися, що гарант стабільності орендував красиву ділянку біля річки площею 0,75 гектара на 50 років. Він обгородив територію парканом, тому жителі села Козин не мають доступу до водойми.

У Петра Олексійовича також є три квартири у Києві. Одна з них площею 134,06 квадратних метрів, дві інші - 82,15 і 68,20 квадратних метрів. Ще у 2016 році журналісти знайшли фото розкішної вілли Порошенка в Іспанії. Нерухомість офіційно зареєстрована на компанію Feruvita SL.

Нагадаємо, так званих "спостерігачів" з Росії не допустять на вибори президента України. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада.

Раніше Знай.uа повідомляв, політолог Володимир Цибулько розповіла про торгівлю Росії з Європою, зміни функції Мінських угод, і розчарування Європи у Росії.

Також Знай.uа писав, до президентських виборів в Україні залишилося ще більше місяця, а правоохоронці вже встигли відкрити сотні справ.