У головному храмі Константинопольської церкви (Стамбул), соборі Святого Георгія, відбулася церемонія вручення Україні Томосу про автокефалію.

Під час довгої і томливої церемонії російським журналістам вдалося зробити відео, як поруч з президентом Петром Порошенко зомлів священнослужитель.

В цей час сам глава держави виглядав втомленим і байдужим на церемонії. Він переглядав щось в планшеті, поглядав у смартфон, смикав чотки, жадібно пив воду з пляшки, а іноді навіть занурювався в сон на кілька хвилин.

Так само поводили себе і інші члени делегації: Віктор Ющенко позіхав, а міністри дрімали.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

На відео видно момент, коли священик втратив свідомість поруч з Петром Порошнко. Втім, поряд з Петром Порошенко це не рідкість.

Дивіться: священнику стало зле під час церемонії надання Томосу (кадри відзняті російськими журналістами, дивитися відео: з 7:39)

Свого часу на параді на Хрещатику відразу два солдата знепритомніли. Під час останнього випадку один чоловік з почесної варти знепритомнів, коли президент виголошував промову. Військового підхопили і повели.

А пізніше замінили почесна варта. Солдат впав під час слів Порошенка про зв'язок України і ЄС.

Дивіться: солдат втратив свідомість на параді до Дня Незалежності України за участю Порошенка

Нагадаємо, українцям покажуть повний текст Томосу.Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко запросив українців на спільну різдвяну молитву. Також "Знай.ua" писав, Вселенський патріарх передав Томос митрополиту Епіфанію у Стамбулі.