Мешканці України вже завтра зможуть дізнатися офіційний текст томоса.

Офіційний переклад томосу про автокефалію Православної церкви України затвердили і надрукували. Про це стало зрозуміло зі слів віце-прем'єра, міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадія Зубка.

Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

За його словами, переклад томосу зуміють побачити всі українці.

"Офіційний переклад томосу вже вчора надрукували, його затвердили", - підкреслює міністр

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Він також говорить, що томос – публічний і історичний документ, який визначає повноваження Православної церкви України, взаємини з Вселенським патріархатом і світовим православ'ям.

Нагадаємо, Релігієзнавець пояснив, чому український Томос - це перемога, і для Константинополя

Надання автокефалії української церкви є перемогою також і для Вселенського патріархату, заявив релігієзнавець Ігор Козловський, про що повідомляє 5 канал.

Як розповів Козловський: "Що стосується Вселенського Патріархату, то для нього це теж перемога, тому що така церква, як ПЦУ, з її величезною кількістю віруючих, буде суттєвою підтримкою для Вселенського Патріархату, який, нарешті, поставив питання про своє канонічному першості серед усіх православних церков. І певною мірою — це поразка для Московського Патріархату, який весь ХХ століття намагався стати першим.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Переломний момент для України: що станеться з країною після отримання томосу

найважливіший рік за кілька століть історії українського православия. Був подоланий розкол і нарешті створена легітимна незалежна українська церква. У 2019‑му головним завданням буде затвердити її легітимність, а також не допустити нового розколу і конфліктів на релігійному ґрунті, передає "Новий час".

Також Знай.ua" писав про те, що Містичний знак осяяв небо під час підписання Томосу: навіть небеса за Україну

Чудеса трапляються. Так, під час підписання Томоса про автокефалію Православної церкви України в Стамбулі в українських Карпатах навколо сонця утворився німб.