Заяви Москви про фінансові вигоди вселенського патріарха Варфоломія, які він нібито отримав за надання томосу, не відповідають дійсності.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі президента України.

«Російське керівництво відоме своєю брехнею, обманом і фальшивими новинами. Багато разів вони були спіймані «на гарячому», поширюючи брехню, але вони продовжують. Сама природа війни, яку Путін і його режим ведуть проти демократичного світу, передбачає дискредитацію, маркування та підробку», - сказав Порошенко.
Він зазначив, що підробка, яка створена Кремлем, досить показова, так як показує сприйняття Москвою світу.

«У світі немає грошей, які могли б купити таких людей як Його всесвятість Варфоломій. Думаю, люди в Кремлі знають це, і таким чином намагаються фальсифікувати його мотиви», - підкреслив Порошенко.
За його словами, реакція Москви свідчить і про те, що РФ слабкіше, ніж вважають на Заході. Порошенко нагадав, що ситуація в українському православ'ї також обговорювалася в Раді безпеки Росії, де головував Путін.
«Коли російський президент говорить, що розпад СРСР став для Росії головною геополітичною катастрофою ХХ століття, то незалежна українська церква стала б другою», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що завдяки спільним зусиллям Вселенського патріархату, української влади і багатьох представників українських православних церков поділ між мільйонами православних українців, що існувало протягом майже 30 років після оголошення незалежності, було подолано.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Що стосується Вселенського Патріархату, то для нього це теж перемога, тому що така церква, як ПЦУ, з її величезною кількістю віруючих, буде суттєвою підтримкою для Вселенського Патріархату, який, нарешті, поставив питання про своє канонічному першості серед усіх православних церков", - сказав відомий релігієзнавець.
"Знай.uа" писав, що селенский патріарх Варфоломій надав Україні томос про автокефалію.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще